top of page

ISTORIC

Când a apărut prima brutărie?

Brutăria s-a dezvoltat devreme încă din timpul Imperiului Roman. A fost o artă deosebit de populară, deoarece cetățenii romani au iubit aceste produse și le-au cerut frecvent la ocazii importante cum ar fi sărbători și nunți etc. Datorită faimei și dorinței pe care brutăria a primit-o în jurul anului 300 î.e.n, aceasta a fost introdusă ca ocupație și profesie respectabilă pentru romani. Brutarii au început să pregătească în cuptor pâinea, folosind mori pentru a măcina cerealele şi a obţine făina. Cererea de produse de patiserie a continuat și prima breaslă a brutarilor a fost înființată în 168 î.Hr. la Roma. Această cerinţă pentru produsele de panificație a promovat brutăria pe tot cuprinsul Europei și s-a extins în părțile estice ale Asiei. Brutarii au început să coacă pâine și alte produse și să le vândă pe străzi. Această tendință a devenit obișnuită și, în curând, produsele de panificație au fost vândute pe străzile Romei, Germaniei, Londrei și multe altele. Acest lucru a dus la un sistem de livrare a bunurilor către gospodării, deoarece cererea de pâine și alte produse a crescut semnificativ. Acest lucru ia provocat pe brutari să creeze un loc în care oamenii să le poată cumpăra. Prin urmare, în Paris, a fost dezvoltată prima brutărie și de atunci, brutăriile au devenit un loc comun pentru a cumpăra produse delicioase. Acestea s-au extins în întreaga lume. În epoca colonială, brutăriile erau în mod obișnuit văzute ca locuri de adunare și socializare.

La 7 iulie 1928, o brutărie din Chillicothe, Missouri, a ambalat pâinea folosind mașina automată de tăiat pâine, inventată de Otto Frederick Rohwedder.

Inițial pâinea nu a avut vânzare mare, datorită esteticii sale, dar mai târziu a devenit foarte populară în această formă.

În al doilea război mondial, mașinile de tăiat paine au fost efectiv interzise, ​​deoarece metalul din ele era necesar pentru utilizare în timpul războiului (din aceste maşini, s-au creat 100 de tone de aliaje metalice). Această decizie s-a dovedit a fi foarte neplăcută pentru gospodine.

Al doilea război mondial a afectat direct industria pâinii din Marea Britanie. Școlile de brutărie au fost închise în acest timp, astfel că, atunci când războiul s-a terminat în cele din urmă, a existat o mare nevoie de brutari calificați. Acest lucru a dus la elaborarea de noi metode pentru a satisface cerinţa de pâine la nivel mondial, metode cum ar fi: adăugarea de produse chimice în aluat, preamestecuri și mașini specializate. Din păcate, metodele de coacere vechi au fost aproape complet eradicate atunci când aceste metode noi au fost introduse și au devenit industrializate. Metodele vechi au fost văzute ca inutile și insuficiente din punct de vedere financiar, astfel că, în această perioadă nu au mai rămas multe brutării tradiționale.

bottom of page